Кольорові контактні лінзи: особливості вибору й користування

28 декабря 2015 г. — Банки России

Останнім часом контактні лінзи (скорочено – КЛ) використовують не тільки задля виправлення аномалій рефракції, але й для зміни зовнішності, заради розваг. У другому випадку офтальмологічні вироби мають певне забарвлення. Таких тонованих лінз, засобів контактної корекції зору з малюнком чимало. У цьому можна переконатися, зазирнувши до інтернет-магазину Linza.com.ua за посиланням http://www.linza.com.ua/uk/home. Продукція надходить від Alcon Ciba Vision, Bausch & Lomb, Maxima та інших брендів.

Особливості вибору кольорових КЛ

1. Людям із далекозорістю вибрати кольоровіконтактні лінзи складніше, ніж тим, хто страждає на короткозорість. Такого товару мало, його виготовляють здебільшого на замовлення.

2. У разі вибору лінз за каталогом слід враховувати, що отриманий результат може відрізнятися від очікуваного. У кожної людини райдужна оболонка очей має свій відтінок. Щоб підібрати колір, який максимально відповідатиме бажаному, КЛ треба приміряти.

Чи безпечні кольорові засоби корекції зору?

Існує думка, що носити тоновані контактні лінзи, вироби з малюнком – шкідливо для очей. Насправді це не так. Складова, що відповідає за забарвлення, міститься всередині лінзи, не вступає в контакт із роговою оболонкою. Сприйняття людиною кольорового спектру залишається таким же, як і до надягання КЛ. Центральна частина засобів корекції (у районі зіниці) залишається прозорою. Тож чи буде безпечною продукція, залежить лише від дотримання правил догляду за нею.

Як користуватися лінзами з забарвленням?

Кольорові контактні лінзи – добре зволожені, їх комфортно носити. Однак на тривале користування вони не розраховані – кисню пропускають небагато. Найбільше в таких виробах можна провести вісім годин на добу, більш точний період носіння вказує виробник. Спати у тонованих, розфарбованих лінзах категорично заборонено. Не можна нікому давати користуватися своїми засобами контактної корекції зору. Для очищення й зберігання КЛ треба використовувати спеціальні розчини або пероксидні системи. Для підвищення рівня комфорту під час носіння продукції слід застосовувати зволожувальні краплі.

Перш ніж надягати кольорові контактні лінзи, збираючись на важливий захід, варто поносити їх кілька днів, пройти період адаптації. У цей час сприйняття предметів може бути розпливчастим. За кілька днів це минає. Ходити в КЛ із забарвленням у темний час доби не рекомендується – надвечір зменшується світлова чутливість очей.

Комментарии

blog comments powered by Disqus